Mijn 8 best en slechtst gelezen blogs van 2018

2018 best slechts gelezen blogs
Links: mijn best gelezen blog. Rechts: mijn slechtst gelezen blog

Het jaar 2018 was het jaar waarin ik startte met mijn blog FinancElle. Een lang gekoesterde droom ging in vervulling! Na 6 maanden begint het steeds meer vorm te krijgen en elke dag geniet ik van de reacties en vragen die ik ontvang.

Een leuke manier om terug te blikken op het afgelopen jaar, is het bekijken van mijn best en slechtst gelezen blogs. Ik vond ze allemaal leuk om te schrijven, dat is één ding wat zeker is!

De link naar de betreffende blog vind je in de titel.

De best gelezen blogs van het jaar 2018

1. Spaartip van de maand: elektriciteit/ gas/ water

Met stip op nummer 1: mijn bespaartips voor gas, water, licht! De spaartips van de maand doen het sowieso erg goed, omdat het (denk ik) erg tastbaar is voor iedereen. Ik vind het super leuk om hierover te schrijven en zeker in dit geval onderzoek te doen naar de beste tips. Er zijn websites waar honderden tips te vinden zijn voor het besparen op gas-, water- en elektriciteitsverbruik en ik heb de beste gebundeld in deze blog!

Lezers tot nu toe: 1.416

2. Hoeveel geld heb je nodig om te stoppen met werken?

Naar aanleiding van ons interview in het AD (“Wij willen stoppen met werken voor ons 50ste”) kreeg ik veel vragen over en reacties op onze plannen. Het is duidelijk een hot topic! Reden genoeg om er een blog over te schrijven en niet getreurd, er gaan er zeker nog meer volgen!

Lezers tot nu toe: 1.319

3. Boekreview: Het Plakband Pensioen

Met een beetje hulp van schrijver Gerhard Hornmann (dank voor het delen!) werd deze blog erg goed gelezen. En terecht, want met zijn vele boeken inspireert hij half Nederland te kiezen voor een financieel gelukkig leven, halleluja!

Lezers tot nu toe: 870

4. Overzicht – richtlijnen voor uitgaven

Zo handig, een overzicht met richtlijnen hoeveel maximaal uit te geven aan de verschillende posten zoals huis, transport en eten/drinken. En niet te vergeten: hoeveel te sparen!

Lezers tot nu toe: 788

5. 3 doelen voor een financieel gelukkig leven

Dit was heel lang mijn best gelezen blog! Eén waar ik nog met grote regelmaat naar verwijs want uiteindelijk is dit voor mijn de basis waar het allemaal om draait. Én: in deze blog kun je mijn handige spreadsheet downloaden!

Lezers tot nu toe: 784

De slechtst gelezen blogs van het jaar 2018

1. Prinsjesdag 2018: de belangrijkste wijzigingen

Rond Prinsjesdag word je doodgegooid met blogs en artikelen over de nieuwste wijzigingen. Dat is waarschijnlijk de reden dat deze blog niet razend populair is. Toch denk ik dat het fijn is een overzicht te hebben voor jou als particulier of kleine ondernemer. Zeker nu, want de meeste wijzigingen gaan per 1 januari 2019 in!

Lezer tot nu toe: 89

2. Mindset van de maand: doelen stellen

Deze blog volgde kort op mijn blog met 8 tips voor het hebben van meer focus (die wél goed werd gelezen). Deze onderwerpen overlappen elkaar een beetje.

Lezers tot nu toe: 116

3. Airbnb en belastingen

Een blog over de belastinggevolgen van het verhuren van je huis via Airbnb. Je hoort er veel over, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij weinig mensen ken die het daadwerkelijk doen!

Lezers tot nu toe: 117

En nu: op naar het jaar 2019, een jaar met veel nieuwe blogs, video’s en nieuwe projecten! Ik heb er zin in 🙂

Latest on Instagram
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG): wel of niet doen? 
NHG bij je hypotheek heeft als grootste voordeel een lagere hypotheekrente. Maar er zijn ook kosten aan verbonden. Is dit het waard? 
Lees het in mijn nieuwste blog --> link in BIO
  • Waarom betaal je zoveel belasting over vakantiegeld? 
Een veel gehoord commentaar: 'Leuk, dat vakantiegeld, maar de helft gaat naar de belastingdienst'. Hoe komt dat eigenlijk? Lees het in mijn nieuwste blog (+ rekenvoorbeeld) --> link in BIO
  • Fiscale partners: de voor- en nadelen 
Wanneer zijn jullie fiscale partners? Wat zijn de voordelen hiervan? Zijn er ook nadelen? Hoe kun je de optimale verdeling vinden? 
Je leest het in mijn nieuwste blog --> link in BIO!
  • NIEUWS!
Al maanden ben ik ermee bezig en stiekem heb ik er ook al wel iets over losgelaten: mijn financiële coachingstraject!
Lees er meer over in mijn nieuwste blog (en pagina) --> link in BIO!
  • De juiste ETF kiezen in 4 stappen 
Wil jij al een hele tijd starten met indexbeleggen maar weet je niet welke ETF te kiezen? Lees dan mijn 4-stappenplan --> link in BIO

Laat hier je reactie achter!

Close Menu