8 tips voor meer focus

Focus

Gefocust werken is niet alleen belangrijk om je werkgever of opdrachtgever tevreden te stellen (hallo deadlines!), maar ook voor jezelf. Als ik een dag weinig focus heb, merk ik dat ik met veel minder voldoening naar huis ga. Heerlijk zijn die dagen waarop ik bergen lijk te verzetten!

Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je gefocust werkt? Hier een aantal tips!

1.      Zorg voor een goed begin van de dag: probeer 7,5-8 uur te slapen en op te staan zodra de wekker gaat (doei snoozen of social media in bed). Voor extra motivatie kun je een koude douche nemen, mediteren of aan beweging doen!

2.      Maak een to do list: maak zodra je begint met werken een to do list en begin met het item met de hoogste prioriteit (nummer ze). Werk deze lijst af.

3.      Doe één ding tegelijk: sorry vrouwen, het is niet helemaal waar dat wij goed zijn in multitasking. Ook wij werken beter en meer gefocust als we één ding tegelijk doen.

4.      Zet meldingen uit: zowel de meldingen van je e-mail als die van je telefoon kunnen zorgen voor afleiding. Zet deze dus (tijdelijk) uit.

5.      Lunch niet te zwaar: je kent het wel.. de after lunch dip. Dit kun je voorkomen door licht te lunchen. Probeer ook zeker je suikerinname te beperken.

6.      Drink water: zorg dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt zodat je gehydrateerd blijft.

7.      Oordopjes: het is niet erg gezellig, maar het kan werken om dat ene project af te krijgen.

8.      Loop: zorg dat je vaak genoeg opstaat van je werkplek, dat is gezonder én kan helpen als je even vastloopt.

Hoe krijg jij meer focus? Ik hoor je tips graag!

Laat hier je reactie achter!

Close Menu