Boekreview: Duur huis, nooit thuis

duur huis nooit thuis 4_3

Deze week mijn review van het boek van mede-blogger Renée Lamboo, bekend van haar blog PorteRenee. Haar boek heet Duur huis, nooit thuis: reken af met al die vaste lasten en kies voor vrijheid.

Renée heeft sinds 2017 een financieel blog. Die is ze gestart nadat ze haar leven een paar jaar daarvoor radicaal had omgegooid.

Financiële blunders

Allereerst steekt Renée haar hand in eigen boezem. Ze heeft in het verleden niet altijd even slimme keuzes gemaakt op het gebied van financiën, waardoor ze uiteindelijk met een restschuld van €40.000 kwam te zitten. Pijnlijk, maar ze was vastbesloten er beter uit te komen! Ze zette alles op alles om deze restschuld zo snel mogelijk af te lossen en gooide het roer compleet om.

Bewonderenswaardig en een inspiratie voor velen! Wat ze met haar blog en boek wil bereiken, is dat mensen het roer al omgooien voordat ze in de financiële problemen komen. Kies voor een financieel gelukkig en vrij leven! Leuk, want dat is ook mijn doel!

Keuzes, keuzes

Één ding maakt Renée heel duidelijk in haar boek: je zult zelf de keuze voor een financieel gelukkig en vrij leven moeten maken en je daar vervolgens ook helemaal voor inzetten. Niemand anders gaat het voor jou doen. Het leuke en voor mij vernieuwende aan dit boek is dat ze het echt heel positief brengt.

Sparen is leuk!

Renée probeert het echt op een andere manier te zien. Bezuinigen is niet saai, het is uitdagend als je je doel voor ogen houdt. Een doel dat zoveel groter is dan die tweede auto of dure huis: namelijk jouw levensgeluk.

Ze schrijft over hoe zij en haar man jaren geleden besloten €100.000 te sparen. Een ongelofelijk hoog bedrag. Ze zag dat nooit als een last, maar juist als een uitdaging. Nu durft ze sparen zelfs haar hobby te noemen, omdat het haar een heerlijk gevoel geeft om maandelijks te sparen voor nóg meer vrijheid. Na 4 jaar hard sparen hadden zij en haar man die €100.000 bij elkaar, waardoor ze nu in een mooie twee-onder-een-kap woning wonen voor €500 per maand!

Hoe kun jij dit bereiken?

In dit boek legt de schrijver uit hoe jij dit ook kunt bereiken. Natuurlijk niet precies toegesneden op jouw persoonlijk situatie, maar wel geeft ze tips hoe jij kunt schrappen in jouw uitgaven en jezelf gemotiveerd kunt houden je doelen te bereiken. Laat de negatieve commentaren vooral zo snel mogelijk van je afglijden 😉

Samenvatting

Renée heeft een boek geschreven waardoor je echt zin krijgt om te gaan sparen, het werkt ontzettend aanstekelijk en motiverend. Het boek is heel duidelijk en eenvoudig geschreven dus iedereen zal het begrijpen! Wel kan ik me voorstellen dat het boek voor veel mensen wat drastisch klinkt, zeker als je nog nooit bezig bent geweest met bezuinigen en sparen, maar het is echt een goede eerste stap!

Latest on Instagram
  • 5 Essentiële punten voor een financieel gezonde relatie

Mensen denken echt heel erg verschillend over geld. Het is dus niet heel gek dat het de voornaamste oorzaak van ruzie's binnen relaties is... Ik vond het tijd om hier wat aandacht aan te besteden in mijn nieuwste blog! Link in mijn biografie.
  • 'How to get rid of stuff?

Mijn nieuwe blog gaat over spullen vs. ervaringen. Twee vrouwen hebben over dit onderwerp een super inspirerende TED talk gegeven - deze vind je ook in mijn blog!

Link in Instagram biografie
  • Heb jij net een huis gekocht? Of ben je gewoon even vergeten hoe het ook alweer allemaal zit met het eigenwoningforfait en de hypotheekrenteaftrek?

Dat lees je allemaal in mijn blog - link in BIO
  • De 6 beste spaartips ooit

In mijn nieuwste blog (link in BIO): deze 6 dingen zijn onmisbaar voor een financieel gelukkig leven!
  • Mijn beleggingsstrategie: buy & hold

Vorige week deed ik uit de doeken waarom indexbeleggen naar mijn mening de beste manier van beleggen is. 
Zelf combineer ik dit met een buy & hold strategie, om zo mijn risico (nog meer) te spreiden. Lees meer over deze strategie in mijn nieuwste blog --> link in BIO

Laat hier je reactie achter!

Close Menu