Boekreview: Duur huis, nooit thuis

duur huis nooit thuis 4_3

Deze week mijn review van het boek van mede-blogger Renée Lamboo, bekend van haar blog PorteRenee. Haar boek heet Duur huis, nooit thuis: reken af met al die vaste lasten en kies voor vrijheid.

Renée heeft sinds 2017 een financieel blog. Die is ze gestart nadat ze haar leven een paar jaar daarvoor radicaal had omgegooid.

Deze blog bevat een affiliate link voor Bol.com. Als jij een bestelling plaatst via deze link, ontvang ik een (hele) kleine vergoeding.

Financiële blunders

Allereerst steekt Renée haar hand in eigen boezem. Ze heeft in het verleden niet altijd even slimme keuzes gemaakt op het gebied van financiën, waardoor ze uiteindelijk met een restschuld van €40.000 kwam te zitten. Pijnlijk, maar ze was vastbesloten er beter uit te komen! Ze zette alles op alles om deze restschuld zo snel mogelijk af te lossen en gooide het roer compleet om.

Bewonderenswaardig en een inspiratie voor velen! Wat ze met haar blog en boek wil bereiken, is dat mensen het roer al omgooien voordat ze in de financiële problemen komen. Kies voor een financieel gelukkig en vrij leven! Leuk, want dat is ook mijn doel!

Keuzes, keuzes

Één ding maakt Renée heel duidelijk in haar boek: je zult zelf de keuze voor een financieel gelukkig en vrij leven moeten maken en je daar vervolgens ook helemaal voor inzetten. Niemand anders gaat het voor jou doen. Het leuke en voor mij vernieuwende aan dit boek is dat ze het echt heel positief brengt.

Sparen is leuk!

Renée probeert het echt op een andere manier te zien. Bezuinigen is niet saai, het is uitdagend als je je doel voor ogen houdt. Een doel dat zoveel groter is dan die tweede auto of dure huis: namelijk jouw levensgeluk.

Ze schrijft over hoe zij en haar man jaren geleden besloten €100.000 te sparen. Een ongelofelijk hoog bedrag. Ze zag dat nooit als een last, maar juist als een uitdaging. Nu durft ze sparen zelfs haar hobby te noemen, omdat het haar een heerlijk gevoel geeft om maandelijks te sparen voor nóg meer vrijheid. Na 4 jaar hard sparen hadden zij en haar man die €100.000 bij elkaar, waardoor ze nu in een mooie twee-onder-een-kap woning wonen voor €500 per maand!

Hoe kun jij dit bereiken?

In dit boek legt de schrijver uit hoe jij dit ook kunt bereiken. Natuurlijk niet precies toegesneden op jouw persoonlijk situatie, maar wel geeft ze tips hoe jij kunt schrappen in jouw uitgaven en jezelf gemotiveerd kunt houden je doelen te bereiken. Laat de negatieve commentaren vooral zo snel mogelijk van je afglijden 😉

Samenvatting

Renée heeft een boek geschreven waardoor je echt zin krijgt om te gaan sparen, het werkt ontzettend aanstekelijk en motiverend. Het boek is heel duidelijk en eenvoudig geschreven dus iedereen zal het begrijpen! Wel kan ik me voorstellen dat het boek voor veel mensen wat drastisch klinkt, zeker als je nog nooit bezig bent geweest met bezuinigen en sparen, maar het is echt een goede eerste stap!

Latest on Instagram
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG): wel of niet doen? 
NHG bij je hypotheek heeft als grootste voordeel een lagere hypotheekrente. Maar er zijn ook kosten aan verbonden. Is dit het waard? 
Lees het in mijn nieuwste blog --> link in BIO
  • Waarom betaal je zoveel belasting over vakantiegeld? 
Een veel gehoord commentaar: 'Leuk, dat vakantiegeld, maar de helft gaat naar de belastingdienst'. Hoe komt dat eigenlijk? Lees het in mijn nieuwste blog (+ rekenvoorbeeld) --> link in BIO
  • Fiscale partners: de voor- en nadelen 
Wanneer zijn jullie fiscale partners? Wat zijn de voordelen hiervan? Zijn er ook nadelen? Hoe kun je de optimale verdeling vinden? 
Je leest het in mijn nieuwste blog --> link in BIO!
  • NIEUWS!
Al maanden ben ik ermee bezig en stiekem heb ik er ook al wel iets over losgelaten: mijn financiële coachingstraject!
Lees er meer over in mijn nieuwste blog (en pagina) --> link in BIO!
  • De juiste ETF kiezen in 4 stappen 
Wil jij al een hele tijd starten met indexbeleggen maar weet je niet welke ETF te kiezen? Lees dan mijn 4-stappenplan --> link in BIO

Laat hier je reactie achter!

Close Menu