Boekreview: Jij bent een Badass

Jij bent een badass boekreview

Het is weer tijd voor een boekreview! Deze keer het boek Jij bent een Badass: twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven van Jen Sincero. Een humoristisch zelfhulpboek over het veranderen van je mindset en het leven van je droomleven. 

Deze blog bevat een affiliate link voor Bol.com. Als jij een bestelling plaatst via bovenstaande link (klik op de titel van het boek), ontvang ik een kleine vergoeding (daarmee help jij mij enorm!).

De schrijfster

De schrijfster van het boek is Jen Sincero, een Amerikaanse. Het boek is vanuit haar eigen ervaring geschreven. Ze kon haar hele leven al slecht met geld omgaan en besloot op een gegeven moment zichzelf te gaan focussen op geld verdienen. 

Ze vond het super eng en dacht dat het niet voor haar was weggelegd, maar was gewoon klaar voor een nieuw begin. Ze had het echt gehad met het (gezeur over het) niet hebben van geld en maakte een bewuste keuze dat te veranderen.

Hulp

Voorheen dacht ze altijd dat ze het zelf zou moeten doen, maar pas toen ze hulp ging vragen begon het te werken. 

Ze ging naar een coach gespecialiseerd in het helpen van vrouwen met hun financiën, hoewel ze hiervoor eerst dieper in de schulden moest gaan. Het is haar best gespendeerde geld ooit. Ze deed precies gedaan wat de coach zei en het heeft haar leven voorgoed veranderd.

Bedrijf

De coach stimuleerde haar een bedrijf te starten in het helpen van vrouwen bij het schrijven van een boek. Ook al was dit bedrijf niet wat ze echt met haar leven wilde, ze was er goed in en het geld kwam binnen. 

Door de coach vergaarde ze inspiratie en kennis, maar op de netwerkmeetings leerde ze cliënten kennen (hoewel ze de netwerkmeetings écht niet leuk vond).

Mindset

Ze creëerde een andere mindset. Niet langer leven in angst en twijfel, maar leven in vertrouwen en het nemen van risico’s. Na een paar maanden had ze haar inkomen verdriedubbeld. Ze wilde blijven groeien en daar heeft haar coach haar ook bij geholpen. Dit is nu bijna 10 jaar geleden.

Als je eenmaal ziet dat zulke grote veranderingen mogelijk zijn, terwijl je altijd dacht dat het niet zo was, verandert alles. Het maakte haar duidelijk dat al dit ‘zweverige gebeuren’ heel impactvol is. Uiteindelijk draaide het allemaal een verandering in mindset.  

Het boek en mijn mening

De reden voor haar om het boek te schrijven is dat ze een ‘zelfhulpboek’ mistte wat ook léuk was om te lezen. Ze hoopt dat het voor sommige mensen op deze humoristische en nuchtere manier wel doorkomt.

Het boek zet je op een leuke manier aan om na te denken waarom je twijfelt. Waarom volg je je dromen niet? Hoe verander je je mindset? Wat geloof jij (over jezelf en de wereld) want dan kun je dit vervangen door een ander geloof.

Het boek laat je geloven in jezelf. Stop met twijfelen aan jezelf, aan de persoon wie je bent. Ga je dromen volgen!

Zelf zou ik aanraden het boek in het Nederlands te lezen, aangezien de Engelse (Amerikaanse) versie vol ‘Amerikaanse humor’ zit. Het boek is denk ik sowieso wel op een ‘Amerikaanse wijze’ geschreven.

Aanrader!

Heb jij hem al gelezen? Of ga je hem lezen?

Laat hier je reactie achter!

Close Menu