Koopzegels: het rendement

Koopzegels rendement AH jumbo Plus

Wilt u daar koopzegels bij? Ik zeg altijd nee. Persoonlijk doe ik helemaal niet aan het sparen van punten, zegels of dergelijke dingen. Toch hebben koopzegels van de Albert Heijn een rendement van 6%, die van de Jumbo 4% en die van de PLUS 50%(!). En dat is een heel stuk hoger dan de rente op mijn spaarrekening.

Hoe werkt het?

Bij elke besteedde euro kun je een koopzegel kopen. Deze zegels hebben een bepaalde prijs. Bijvoorbeeld €0,10 bij AH en Jumbo en €0,02 bij PLUS. Dit houdt in dat je bij €100 aan boodschappen, 100 koopzegels kunt kopen. Bij de AH en Jumbo betaal je voor deze koopzegels €10, bij de PLUS €2. Als je een volle spaarkaart hebt, betaalt de supermarkt je hier een bepaald bedrag voor.

Opbrengst

De volle spaarkaart kun je ‘ terug verkopen’ aan de supermarkt.

Albert Heijn

Bij de AH is een spaarkaart vol als je 490 zegels hebt. Je hebt hiervoor aan AH €49 betaald (want de ‘spaarzegels’ kosten €0,10). De AH geeft je €52 voor een volle spaarkaart. Bij AH krijg je geen koopzegels, wel kun je op vertoon van je factuur tot 2 maanden na de bestelling in de winkel zegels kopen.

Je rendement is €3 op elke €49. Dit houdt in een rendement van 6,12%.

Jumbo

Bij Jumbo is een spaarkaart vol als je 25 zegels hebt. Je hebt hiervoor €2,50 aan Jumbo betaald (€0,10 per ‘ spaarzegel’). Jumbo betaalt €2,60 voor een volle spaarkaart. Bij Jumbo kun je geen koopzegels kopen bij online bestellingen.

Je rendement is €0,10 op elke €2,50. Dit houdt in een rendement van 4%.

PLUS

Bij PLUS is een spaarkaart vol als je 200 zegels hebt. Je hebt hiervoor €4 aan PLUS betaald (€0,02 per ‘ PLUSpunt’). PLUS betaalt €6 voor een volle spaarkaart.

Je rendement is €2 op elke €4. Dit houdt in een rendement van 50%.

Doen dus?

Nu zouden we allemaal het liefst naar de supermarkt rennen en voor ons halve maandsalaris aan koopzegels kopen, maar dat is niet mogelijk. Koopzegels kun je alleen kopen voor het bedrag dat je in die supermarkt aan boodschappen uitgeeft (uitgezonderd alcohol en tabak). Je kunt de volgende bedragen verdienen.

Koopzegels opbrengst

Nadelen

Je moet eerst een spaarboekje vol krijgen. Vooral bij AH ben je hier lang mee bezig (490 zegels benodigd). Ondertussen kun je het ding kwijtraken of iets dergelijks. Niet ingeleverde zegels zijn een van de redenen dat koopzegels aantrekkelijk zijn voor supermarkten.

Daarnaast is door het spaarsysteem de kans groter dat je terug komt bij die supermarkt en misschien zelfs meer uitgeeft dan je anders gedaan zou hebben. Hier zit natuurlijk ook het risico voor jou.

Samenvatting

Koopzegels geven een goed rendement en zijn zeker een aanrader als je altijd naar dezelfde supermarkt gaat (en je het niet erg vindt om zegels te plakken).

Je moet je niet laten verleiden om meer te kopen dan je normaal zou doen om zo meer zegels te kunnen kopen, anders is het voordeel van de zegels weg.

This Post Has 4 Comments

  1. Zit er een Coop in de buurt. Dan kun je Cooponlinesparen. Inloggen bij Cooponlinesparen, de internetwinkel zoeken waar je iets wil kopen (doen er veel mee). Iets kopen en je krijgt cooptegoed. Kocht in de aanbieding zo een goedkope (ja, waarom een dure als deze voor mij voldoet) laptop en kreeg 30,- cooptegoed. Krijgt dit wel pas na goedkeuring winkel, na terugstuurtermijn. Maar toch weer mooi meegenomen, een tas vol boodschappen en weinig betalen.

    1. Bij mij zit er geen in de buurt, maar kan handig zijn voor andere mensen! Thanks

  2. de plus bij mij in de buurt heeft eens in het jaar een verdubbelactie. daar kan je jouw volle spaarboekjes inleveren voor dubbel..
    dus inruilen voor 12€… absoluut een verbetering..

    1. Wow, dan zet het helemaal zoden aan de dijk! Dank voor het delen!

Laat hier je reactie achter!

Close Menu