Koopzegels: het rendement

Koopzegels rendement AH jumbo Plus

Wilt u daar koopzegels bij? 

Koopzegels van de Albert Heijn hebben een rendement van 6%, die van de Jumbo 4% en die van de PLUS 50%(!). En dat is een heel stuk hoger dan de rente op je spaarrekening. Toch maar eens mee beginnen dan?

Hoe werkt het?

Bij elke besteedde euro kun je een koopzegel kopen. Deze zegels hebben een bepaalde prijs, bijvoorbeeld €0,10 bij AH en Jumbo en €0,02 bij PLUS.

Dit houdt in dat je bij €100 aan boodschappen, 100 koopzegels kunt kopen. Bij de AH en Jumbo betaal je voor deze koopzegels €10, bij de PLUS €2. Als je een volle spaarkaart hebt, betaalt de supermarkt je hier een bepaald bedrag voor.

Opbrengst

Een volle spaarkaart kun je ‘terug verkopen’ aan de supermarkt.

Albert Heijn

Bij de AH is een spaarkaart vol als je 490 zegels hebt. Je hebt hiervoor €49 aan AH betaald, want één ‘spaarzegels’ kost €0,10. De AH geeft je €52 voor een volle spaarkaart.

Je rendement is €3 op elke €49. Dit houdt in een rendement van 6,12%

Nieuw: je kunt bij AH je koopzegels nu digitaal sparen via de app (ook voor online bestellingen)! Is je digitale spaarkaart vol? Dan moet je nog steeds naar de winkel om je geld te innen. 

Jumbo

Bij Jumbo is een spaarkaart vol als je 25 zegels hebt. Je hebt hiervoor €2,50 aan Jumbo betaald, €0,10 per ‘ spaarzegel’. Jumbo betaalt €2,60 voor een volle spaarkaart. 

Je rendement is €0,10 op elke €2,50. Dit houdt in een rendement van 4%.

Bij Jumbo kun je geen koopzegels kopen bij online bestellingen.

PLUS

Bij PLUS is een spaarkaart vol als je 200 zegels hebt. Je hebt hiervoor €4 aan PLUS betaald, €0,02 per ‘ PLUSpunt’. PLUS betaalt €6 voor een volle spaarkaart.

Je rendement is €2 op elke €4. Dit houdt in een rendement van 50%.

Afhankelijk van hoeveel je jaarlijks uitgeeft aan boodschappen kun je de volgende bedragen ‘verdienen’ aan koopzegels.

Koopzegels opbrengst

Doen dus?

Nu zouden we allemaal het liefst naar de supermarkt rennen en voor ons halve maandsalaris aan koopzegels kopen, maar dat is niet mogelijk.

Koopzegels kun je alleen kopen voor het bedrag dat je in die supermarkt aan boodschappen uitgeeft (uitgezonderd alcohol en tabak). Daarnaast zitten er een aantal nadelen aan.

Nadelen koopzegels

Het grootste nadeel is dat je eerst een spaarboekje vol moet krijgen. Ondertussen kun je het boekje kwijtraken of vergeten in te leveren. Niet ingeleverde zegels zijn één van de redenen dat koopzegels aantrekkelijk zijn voor supermarkten. 

Een andere reden voor supermarkten om aan koopzegels te doen is dat de kans groter is dat je terug komt bij die supermarkt. Misschien geef je zelfs meer uit dan je anders gedaan zou hebben. Hier zit het risico voor jou.

Het laatste nadeel: je moet ze allemaal zelf inplakken.

Samenvatting

Koopzegels geven een goed rendement en zijn zeker een aanrader als je altijd naar dezelfde supermarkt gaat (en je het niet erg vindt om zegels te plakken).

Je moet je niet laten verleiden om meer te kopen dan je normaal zou doen om zo meer zegels te kunnen kopen, anders is het voordeel van de zegels weg.

This Post Has 7 Comments

 1. Jacques

  Zit er een Coop in de buurt. Dan kun je Cooponlinesparen. Inloggen bij Cooponlinesparen, de internetwinkel zoeken waar je iets wil kopen (doen er veel mee). Iets kopen en je krijgt cooptegoed. Kocht in de aanbieding zo een goedkope (ja, waarom een dure als deze voor mij voldoet) laptop en kreeg 30,- cooptegoed. Krijgt dit wel pas na goedkeuring winkel, na terugstuurtermijn. Maar toch weer mooi meegenomen, een tas vol boodschappen en weinig betalen.

  1. FinancElle

   Bij mij zit er geen in de buurt, maar kan handig zijn voor andere mensen! Thanks

 2. avdrest

  de plus bij mij in de buurt heeft eens in het jaar een verdubbelactie. daar kan je jouw volle spaarboekjes inleveren voor dubbel..
  dus inruilen voor 12€… absoluut een verbetering..

  1. FinancElle

   Wow, dan zet het helemaal zoden aan de dijk! Dank voor het delen!

  2. Ric

   Waar is deze Plus?

 3. GeldHamster💰

  Een vol digitaal spaarboekje kan je laten uitbetalen in contanten of in mindering laten brengen op je af te rekenen bedrag aan boodschappen bij de kassa. In de praktijk zullen de meeste mensen voor het laatste kiezen. Overigens wel erg onhandig als je gewend bent om online boodschappen te doen… haha.

Laat hier je reactie achter!