Mijn verhaal: Van Passie naar Droombaan

van passie naar droombaan interview

Zoals jullie misschien hebben gezien op mijn social media kanalen, zijn mijn vriend en ik onlangs geïnterviewd door het RTL programma ‘Van Passie naar Droombaan’. Dit interview vond plaats in het kader van de aflevering over de financiële sector. 

De financiële sector

Voor de mensen die het niet weten: ik heb fiscaal recht gestudeerd en jarenlang bij grote internationale accountantskantoren gewerkt. Een ontzettend leerzame en uitdagende tijd.

Hoe ik daar terecht kwam? Het ging een soort van automatisch. Het was een logische keuze. Als je fiscaal recht hebt gestudeerd, word je fiscalist. Misschien voelde ik stiekem ook wel dat het van me werd verwacht, starten bij een groot internationaal kantoor.

Ik vond het werk leuk, vooral de teams waarin ik werkte en ik had het geluk dat ik hele leuke cliënten had. Toch ging ik lang niet elke dag met voldoening naar huis. Bij een groot bedrijf zijn er altijd bepaalde procedures die niet helemaal lopen zoals jij wil. Wat dat betreft wist ik altijd dat een eigen bedrijf goed bij me zou passen. Het zat dus altijd wel ergens in mijn hoofd.

Dat er dingen waren die ik goed kon én super leuk vond én dat andere mensen daar ook behoefte aan hadden kwam al helemaal niet in me op.

Het is ook een proces hoor, je passie vinden. Als ik voor mezelf spreek, er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, maar om het nu een passie of levensdoel te noemen gaat wat ver.

Mijn passie 

Toch kan ik nu met recht zeggen dat mijn passie is: mensen helpen en inspireren een financieel gelukkig leven te leiden. Zo, dat is eruit, in één zin.

Zoals jullie ook kunnen lezen in het interview heb ik duidelijk doel voor ogen. Meer mensen bereiken om hen aan te steken met mijn enthousiasme over persoonlijke financiën. Ervoor zorgen dat steeds meer mensen stoppen met leven op de automatische piloot en bewuste keuzes gaan maken die bijdragen aan een fijner leven. 

Hoe ik dat doe? Met mijn blog en één-op-één financieel coachingsprogramma. Hiermee help ik heel gericht mensen financiële stress voorgoed achter zich te laten en (nieuwe) financiële doelen op te zetten en te bereiken.

Hier lees je hoe ik geld verdien met mijn blog.

Wat is een passie?

Wat is een passie? En hoe kom je erachter wat jouw passie is?

Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wil. Voor mij is het de reden dat ik ‘s ochtends wakker wordt met zin in de dag. Dat ik mijn leven leid op mijn manier, met de focus op dingen die ik belangrijk vind. 

Dat zijn meerdere dingen, maar een belangrijke rol speelt werk, aangezien je daar nu eenmaal heel veel tijd aan besteedt.

Hoe vind je jouw passie?

Genoeg over mijn passie (ik kan er uren over praten!). Hoe kun je erachter komen wat jouw passies zijn? Makkelijk? Nee, alles behalve.

Vragen die je jezelf kunt stellen:

  • over welk onderwerp kun je uren praten (en je wordt er almaar enthousiaster van!)?
  • wat vind je leuk om te doen? Of wat vond je als kind geweldig om te doen?
  • wat zou je doen als geld geen rol speelde?
  • waar ben je (super) goed in?
  • wie en hoe zou jij kunnen helpen met jouw kennis of vaardigheid?

Missie

Een andere manier om een passie te zien is als een missie of levensdoel. Het gaat meer over anderen dan over jezelf. Als jij duidelijk voor ogen hebt wat jij bijdraagt aan de wereld, geeft dat ontzettend veel levensgeluk en richting aan je leven.

Van passie naar droombaan?

Even voor de duidelijkheid: je hoeft helemaal niet van je passie je werk te maken, het mag ook gewoon een hobby (of iets anders) zijn.

Heb jij op dit moment werk waar je geen of weinig voldoening uithaalt? Dan kan het wel behulpzaam zijn jezelf af te vragen wat jouw passies zijn, omdat het je sturing kan geven. En…. Misschien wordt het wel je droombaan!

Dit is mijn verhaal. Wat is jouw verhaal? Wat zorgt er voor dat jij wakker wordt met zin in de nieuwe dag?

Lees hier het interview met Van Passie naar Droombaan!

Laat hier je reactie achter!