Vlog 1 – Mindset van de maand: Vitaliteit

Het is zover! Mijn eerste vlog staat online en gaat over vitaliteit. Heel erg spannend en ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden! 

Mindset van de maand: vitaliteit 

Een paar weken geleden heb vanuit mijn werk de training ‘Vital leadership energy management’ van Adaptics mogen volgen. De cursus werd gegeven door trainer Rob van Drunen.

Ik vond deze training één van de beste trainingen die ik ooit heb gevolgd. Ik vond het zó inspirerend dat ik er deze vlog over heb gemaakt, ook omdat ik denk dat de inzichten erg bruikbaar zijn in werk en onderneming. Misschien zelfs ook wel in het vinden van een goede financiële balans.

Waarom was deze cursus dan zó inspirerend?

We stonden eerst stil bij wat jou als mens vormt, want dat is veel meer dan het topje van de ijsberg wat je meestal aan je (werk)relaties laat zien. Het is goed je te bedenken dat iedereen een andere achtergrond heeft (denk aan opvoeding, vrienden, opleiding). Mij helpt het dit te bedenken op momenten dat iemand reageert op een manier die ik minder prettig vind. 

Na een uitgebreide uitleg over wat vitaliteit is en hoe je vitaal kunt worden/blijven (dit heeft als gevolg dat je gewoonweg beter in je vel zit en beter presteert), ging we in op wat dit voor jou specifiek kan brengen. Wat kan er gebeuren als je zo doorgaat als je nu bezig bent? Trainer Rob hielp om dit enorm concreet te maken in een ‘doemscenario’. Wat kan jou overkomen als je zo doorgaat? Een burn-out? Geen of slechter contact met vrienden en familie/gezin? Overgewicht? Best confronterend!

Daarna gingen we in op ons droomscenario. Je staat op en voelt je fit. Je hebt zin in de werkdag want je doet iets waar je blij van wordt. Je hebt goede en diepgaande relaties.

Wil jij zo doorgaan met je werk of onderneming en in je persoonlijke leven? Of wil je veranderingen aanbrengen? Dan kan dit een goed begin zijn.

Laat hier je reactie achter!