No Spend November 2018: ik doe mee!

no spend november

Hebben jullie weleens gehoord van No Spend November? Het is een ‘evenement’ dat uit Amerika is komen overwaaien en het idee is om in de maand vóór de dure decembermaand (november dus) niets of zo min mogelijk uit te geven. Je kunt volledig je eigen draai geven aan het concept door het toepassen van jouw eigen regels.

Je kunt natuurlijk ook met mijn regels meedoen! Are you in?

Motivatie

Je kunt allerlei redenen hebben om mee te doen aan No Spend November. Misschien heb je extra geld nodig om kerst- of sinterklaascadeaus te kopen in december of heb je zin in een financiële detox. In deze No Spend maand kom je er hopelijk achter wat er echt toe doet en waaraan je je geld uitgeeft zonder er bij na te denken.

Regels

Laat duidelijk zijn dat jij de regels helemaal zelf kunt bepalen. Elke positieve verandering is mooi meegenomen. Wel denk ik dat het goed en leuk is om jezelf uit te dagen. De regels die ik ga hanteren zijn:

  •           Shoppen: géén kleding of andere spullen kopen
  •           Uitgaan: niet uit eten / lunchen / koffie drinken
  •           Boodschappen: besparen op boodschappen (hier vind je spaartips voor het doen van boodschappen) 
  •           Transportkosten: zo veel mogelijk beperken (hallo fiets!)
  •           Één joker ter beschikking

Uitstellen

Natuurlijk kun je uitgaven nu naar voren gaan halen (we zitten nog in oktober) of kun je uitgaven uitstellen tot in december. Probeer dat zo min mogelijk te doen. Van uitstel komt afstel zou hier goed van pas komen 😉

Tips

Voor veel mensen is het vooral moeilijk om niet uit eten / lunchen / koffie drinken te gaan.

Uit eten kun je opvangen door je vrienden uit te nodigen voor een etentje. Je zult zien dat dit net zo leuk en gezellig is!

Met betrekking tot de lunch (op werk) is het voor veel mensen een grote stap om hun eigen lunch mee naar het werk te nemen. Dit is even een drempel die je over moet, maar als je bedenkt dat je daarmee meer dan €1.000 per jaar bespaart (!) is het misschien toch de moeite om te voor één maandje te doen en wie weet volgen er meer. Hetzelfde geldt overigens voor het afhalen van die iced pumpkin spice latte – die van hierboven op de foto 😉

Mijn aanpak

Ik ga super enthousiast meedoen met No Spend November en ik heb er zin in!

Wel ga ik van 5 t/m 9 november met mijn vader naar New York City, dus deze dagen zet ik mijn joker in J. Ik ga zeker een blog wijden aan mijn uitgaven in NY en tips! Ook ga ik eind november een weekend naar Portugal, maar aangezien we daar bij de ouders van Nelson verblijven, gaan we proberen hier niets extra’s uit te geven (geloof me: dat is niet nodig met de kookkunsten van de moeder van Nelson!).

Tijdens No Spend November kunnen jullie natuurlijk al mijn belevenissen volgen op mijn blog en via social media.

Ik hoop dat jullie meedoen!

 

Latest on Instagram
  • 5 Essentiële punten voor een financieel gezonde relatie

Mensen denken echt heel erg verschillend over geld. Het is dus niet heel gek dat het de voornaamste oorzaak van ruzie's binnen relaties is... Ik vond het tijd om hier wat aandacht aan te besteden in mijn nieuwste blog! Link in mijn biografie.
  • 'How to get rid of stuff?

Mijn nieuwe blog gaat over spullen vs. ervaringen. Twee vrouwen hebben over dit onderwerp een super inspirerende TED talk gegeven - deze vind je ook in mijn blog!

Link in Instagram biografie
  • Heb jij net een huis gekocht? Of ben je gewoon even vergeten hoe het ook alweer allemaal zit met het eigenwoningforfait en de hypotheekrenteaftrek?

Dat lees je allemaal in mijn blog - link in BIO
  • De 6 beste spaartips ooit

In mijn nieuwste blog (link in BIO): deze 6 dingen zijn onmisbaar voor een financieel gelukkig leven!
  • Mijn beleggingsstrategie: buy & hold

Vorige week deed ik uit de doeken waarom indexbeleggen naar mijn mening de beste manier van beleggen is. 
Zelf combineer ik dit met een buy & hold strategie, om zo mijn risico (nog meer) te spreiden. Lees meer over deze strategie in mijn nieuwste blog --> link in BIO

Laat hier je reactie achter!

Close Menu