Vlog 3: No Spend November – de conclusies

NEDERLANDSE ONDERTITELING BESCHIKBAAR

Het is 29 november! En dat betekent dat morgen de allerlaatste dag van No Spend November is! Heerlijk… We mogen ons geld weer over de balk gaan smijten. Grapje natuurlijk, maar wel een lekker gevoel toch? 

Vooraf

Eerlijk gezegd vond ik het best wel spannend. Een maand langs niets uitgeven naast vaste lasten. Zou ik niet ontzettend ongelukkig worden? 

Doel

Het doel van No Spend November was mezelf en anderen bewust maken van hoeveel geld je stiekem uitgeeft aan kleine dingen en hoeveel je kunt besparen als je een maand lang niets uitgeeft. Persoonlijk denk ik dat ik dat doel heb bereikt!

Lessen

Verschillende lessen heb ik geleerd deze maand.

  1. je wordt niet ongelukkig als je een maand lang niets uitgeeft
  2. mensen denken ontzettend met je mee als je open en eerlijk deelt dat je ergens mee bezig bent (tip!)
  3. mijn vriend deed 100% mee met No Spend November, dat hielp mij enorm!
  4. ik vind cappuccino drinken in de stad echt heel erg leuk 😉

De grootste besparing

Wij hebben vooral veel bespaard op boodschappen doen. Dit had ik totaal niet verwacht, omdat wij altijd al best goedkoop doen! Maar we hebben deze maand maar 170 euro aan boodschappen uitgegeven, voor 2 personen. Dat is bijna de helft van wat we normaal uitgeven!

Check de video voor meer 🙂

 

Latest on Instagram
  • 5 Essentiële punten voor een financieel gezonde relatie

Mensen denken echt heel erg verschillend over geld. Het is dus niet heel gek dat het de voornaamste oorzaak van ruzie's binnen relaties is... Ik vond het tijd om hier wat aandacht aan te besteden in mijn nieuwste blog! Link in mijn biografie.
  • 'How to get rid of stuff?

Mijn nieuwe blog gaat over spullen vs. ervaringen. Twee vrouwen hebben over dit onderwerp een super inspirerende TED talk gegeven - deze vind je ook in mijn blog!

Link in Instagram biografie
  • Heb jij net een huis gekocht? Of ben je gewoon even vergeten hoe het ook alweer allemaal zit met het eigenwoningforfait en de hypotheekrenteaftrek?

Dat lees je allemaal in mijn blog - link in BIO
  • De 6 beste spaartips ooit

In mijn nieuwste blog (link in BIO): deze 6 dingen zijn onmisbaar voor een financieel gelukkig leven!
  • Mijn beleggingsstrategie: buy & hold

Vorige week deed ik uit de doeken waarom indexbeleggen naar mijn mening de beste manier van beleggen is. 
Zelf combineer ik dit met een buy & hold strategie, om zo mijn risico (nog meer) te spreiden. Lees meer over deze strategie in mijn nieuwste blog --> link in BIO

Laat hier je reactie achter!

Close Menu